ŠPORT IN ŠPAS v Dravograd

  • Novice
  • ŠPORT IN ŠPAS v Dravograd
Deli novico na FB

Člani in članice DDD Polžki smo se v soboto, 13.5. 2017 udeležili  Dneva druženja ŠPORT IN ŠPAS v Dravogradu.  Da smo prireditev še bolj popestrili, smo ma svoji stojnici  izvajali  meritve krvnega sladkorja, seznanili in opozorili na pomembne  življenjske in zdravstvene izkušnje  ter  vlogo gibanja in druženja.

Nekaj naših članov  se je  udeležilo pohoda do Grajske bajte, nekaj pa jih je spremljalo tudi športne aktivnosti. Ga. Marijana Božič, dipl. med. sestra iz ZD Dravograd,  nam je izmerila pritisk ter izvedla krajšo predavanje o pomembnosti dobrega uravnavanja krvnega sladkorja.  Pridružila se nam je županja občine dravograd,  ga. Marijana Cigala in podžupan g. Tone Preksavec, ter  naš član in poslanec Državnega zbora RS, g. Benjamin Kopmajer.

Na naši stojnici smo delili reklamni material, ljudi osveščali o problemih sladkorne bolezni in drugo.  Stojnica je bila dobro obiskana, takšnih in podobnih prireditev se v občini Dravograd, člani društva diabetikov Dravograd – POLŽKI, posebej veselimo.