Pust zimo preganja, pomlad vabi

  • Novice
  • Pust zimo preganja, pomlad vabi
Deli novico na FB

Pust zimo preganja, pomlad vabi, POLŽKI pa smo ga izkoristi tudi drugače.
Naši vsakotedenski pohodi so v torkih - torej prav na PUSTA.
Odločili smo se, da se poveselimo, nasmejimo in se zavrtimo. 
Za odlično razpoloženje je skrbel ansambel LILIJA.
Seveda smo najprej pozdravili osebje Zdravstvenega doma Dravograd, obiskali našega podpredsednika dr. Pečnik Ervina in v njegovi ambulanti zapeli in zaigrali. 
S plesom in glasbo smo presenetili Upravo občine Dravograd, nato pa pot nadaljevali do cvetličarne Tonka. 
V Gostilni pri Wolfu so se dobro izkazali šef Marjan, šefici Ines in Zdenka, ter nas lepo pogostili z dobro kapljico. 
Pustne krofe smo nabavili v pekarni Pek Matjaž in nadaljevali pot do gostilne Lovski Rog. Tu se je lepo izkazala šefica Slavka in nas obilno pogostila. Fantje so ponovno zaigrali, maske so se zavrtele ob zvokih frajtonarice, baritona in kitare. 
Pot smo nadaljevali po Trgu 4. Julija, se ustavili in zaigrali še v trgovini, kamor nas je povabila trgovka Bricman Jana, nato nadaljevali še v slaščičarno v Traberg centru in pot zaključili v hotelu Dravograd. 
 V hotelu nas je pričakal tudi podpredsednik društva, ansambel je poskrbel še za nekaj glasbenih vložkov, maškarade našega društva pa so veselo plesale.
Ob pijači in slastnih krofih smo se dogovorili, da člani našega društvo diabetikov Dravograd »POLŽKI« tudi naslednje leto poskrbimo za veselo razpoloženje ob zvokih ansambla LILIJE in plesu, privbimo k sodelovanju še več članov, ter s tem kot edino društvo v občini poskrbimo, da tradicija »PUSTNEGA RAJANJA« ne bo utonila v pozabo. 
Še enkrat se zahvaljujemo gostilni pri Wolfu in Lovski rog za lepo pogostitev članov našega društva.