MISLINJA – ČREPIČ – FRIČEV VRH – MISLINJA

  • Novice
  • MISLINJA – ČREPIČ – FRIČEV VRH – MISLINJA
Deli novico na FB

Na Velikonočni ponedeljek, 17.4.2017,  so se člani Društva diabetikov Dravograd – POLŽKI udeležili 10. Velikonočnega pohoda, ki je potekal iz Mislinje do Črepiča, na Fričev vrh, do Zaverš in nazaj do Mislinje.  Pohoda se je udeležilo še veliko pohodnikov iz Mislinje in sosednjih krajev.

Člani društva RUTNIK Bernard, SEKAVČNIK KOTNIK Danica, ZAVERŠNIK Ksenja, TRIGLAV Marta in KOLEDNIK Jože so se zbrali na avtobusnem postajališču v Mislinji.  

Po kolesarski stezi so se povzpeli po zelo strmi, naporni in zahtevni poti  na vrh ČREPIČ – 798m.  Tu je bila postaja za žigosanje  in potešitev žeje. Po slabi uri hoje so prispeli na najvišjo točko pohoda FRIČEV VRH -  881m.            Od tu so se spustili do LOVSKE KOČE,  kjer so imeli daljši postanek za okrepčilo in počitek.       Po počitku jih  je pot vodila mimo okoliških kmetij,  pri kmetiji  Zakeršnik pa  na gozdno  pot  in vrnitev proti Mislinji.     

Člani društva DDD Polžki so preživeli čudovit in prijeten dopoldan, saj je bilo vreme zelo naklonjeno, podarilo pa  je tudi prečudovit razgled na zasnežene okoliške planine in vrhove.