7.4.2017 – SVETOVNI DAN ZDRAVJA

  • Novice
  • 7.4.2017 – SVETOVNI DAN ZDRAVJA
Deli novico na FB

Društvo diabetikov Dravograd POLŽKI,  smo  7.4.2017,  v prostorih avle  Zdravstvenega doma Dravograd,  pripravili in izvedli manjšo prireditev v počastitev SVETOVNEGA DNEVA ZDRAVJA.  

Pod vodstvom  ga. Marjane Božič, dipl. med. sestre, specialistične klinične dietetike, smo najprej izvedli meritve krvnega sladkorja in pritiska. . Med prvimi se je meritve udeležil tudi naš član društva Benedikt Kopmajer,  član državnega zbora RS.  Meritve smo opravili pri številnih krajanih, ki so ta dan prihajali v ZD Dravograd.

Vodstvo ZD Dravograd nas je nato povabilo v prostore sejne sobe zdravstvenega doma,  kjer je prisotne pozdravil dr. Ervin Pečnik, podpredsednik Društva diabetikov Dravograd POLŽKI, nato pa je Marjana Božič, dipl. med. sestra predavala o težavah depresije, ki se pojavijo pri sladkornih bolnikih. Namreč, depresija je ena najbolj pogostih duševnih motenj sladkornih bolnikov.  Dejavniki, ki sprožajo depresijo so – izguba bližnje osebe, izguba službe, osamljenost itd… To so dejavniki,  zaradi katerih je oseba bolj dovzetna za razvoj depresije.

Da se čim bolj izognemo depresiji in  kako jo prepoznati, kako premagati takim bolnikom,  moramo dati čim več poudarka gibanju, sodelovanju v društvih, biti aktivni,  skratka,  najti čim več pozitivnih dejavnosti, ki nam dajejo  moči in odvračajo od depresije.  Po strokovnem in izčrpnem predavanju na to temo, nas je nato  pozdravila  županja občine Dravograd  ga. Marijana Cigala,  ter poudarila pomembnost in podprla to in podobne prireditve, nato pa se nam je pridružila  na krajšem pohodu do Ribiškega doma in nazaj.

Za strokovno objavo na KTV sta poskrbela urednica KTV Anita Špringer in mojster kamere VRHOVNIK.